De ideale geurverspreider voor in huis

De ideale geurverspreider voor in huis

De ideale geurverspreider voor in huis: welke past bij jou?

We beseffen de laatste jaren steeds meer hoe fijn een aangename geur in ons huis is. Iedereen is wel op zoek naar de ideale geurverspreider voor in huis: welke past bij jou? Voor veel mensen is het gebruik van zogenaamde huisparfums een belangrijk onderdeel van het huishouden geworden. En zoveel verschillende type mensen en woonstijlen, zo zijn er ook heel veel verschillende geuren verkrijgbaar. Zelf hou ik van afwisselen qua geuren (dan blijf je het ook ruiken!) en ook wissel ik af tussen verschillende manieren van huisparfum verspreiden, ik heb 5 ideale geurverspreiders op een rijtje gezet.

1. Geurstokjes

Bijna alle bekende merken hebben er wel een serie van, geurstokjes. Je vindt geurstokjes bij veel verschillende winkels en zelfs in de meeste supermarkten kun je wel een setje met een potje geur en stokjes vinden. Zonder dat je er omkijken naar hebt, kun je geurstokjes heel gemakkelijk gebruiken voor een lekkere geurverspreiding. Ze zijn het meest geschikt voor wat kleinere ruimtes zoals een toilet of badkamer, in een grotere ruimte zal de geurafgifte plaatselijk te ruiken zijn. De geur wordt afgegeven doordat de vloeistof in de stokjes trekt en daardoor de geur in de ruimte kan verspreiden. Hoe snel de vloeistof zal vervliegen hangt af van de hoeveelheid vervliegbare stof aanwezig in de vloeistof (oa alcohol) en de mate van luchtverplaatsing in de ruimte waar de geurstokjes staan. Zet dus beter geen geurstokjes bij het open raam, door de luchtstroom zul je er minder lang plezier van hebben.

Mijn favorieten merken met geurstokjes op dit moment zijn:

2. Geurkaarsen

Met een geurkaars kies je niet alleen voor een persoonlijke geur in huis, maar het brengt ook meteen sfeer en warmte. Er zijn veel verschillende merken en soorten geurkaarsen, zo heb je al waxinelichtjes met een paar branduren met een lekkere geur, maar ook geurkaarsen in glas met meer dan 200 branduren.

Er zijn geurkaarsen met een houten lont die knisperen als een haardvuurtje en er zijn geurkaarsen met meerdere lonten. En dan hebben we het nog niet over alle verschillende geuren gehad die er verkrijgbaar zijn, van frisse geuren tot houtgeuren en van zoete fruitgeuren tot warm kruidig. In geurkaarsen worden ook steeds meer natuurlijke stoffen gebruikt bij de productie, bijvoorbeeld was op basis van soja.

Mijn favorieten merken met geurkaarsen op dit moment zijn:

3. Aroma Diffuser

Misschien ken je een aroma diffuser onder een andere naam, deze geurverspreider wordt namelijk ook wel een mist diffuser, geurwolkje, geurverspreider, geurdiffuser, air diffuser of aroma vernevelaar genoemd. Veel namen voor hetzelfde systeem.
Een aroma diffuser is een mooie toevoeging aan je interieur, de meeste hebben ook een lampje voor (extra) sfeer. Water is de basis voor in de Aroma diffuser, daar kun je oliedruppels aan toevoegen voor een heerlijke geur. Geurverspreiding is de de belangrijkste functie van de aroma diffuser, maar doordat er water wordt omgezet in nevel, dienen deze aroma diffusers ook als luchtbevochtiger. Er zijn heel veel verschillende druppels verkrijgbaar die te gebruiken zijn in een Aroma Diffuser. Belangrijk is dat je olie gebruikt die voor jouw apparaat geschikt is. Er zijn voor in een Aroma Diffuser ook veel essentiële oliën verkrijgbaar, die gebruikt worden bij aromatherapie om klachten te verminderen en om welzijn en gezondheid te bevorderen.

Ik heb gekozen voor een model van Geurwolkje. De aroma diffusers van Geurwolkje zijn stylish en voegen echt iets toe aan het interieur. Ze zijn mooi vormgegeven en beschikbaar in verschillende kleuren en soorten hout. Zo is er voor iedereen wel een diffuser die past bij de inrichting van het huis of het kantoor. De diffusers van Geurwolkje hebben organische vormen en zijn prettig om naar te kijken. Een praktisch voorwerp als een diffuser kan op deze manier een echte eyecatcher worden in de inrichting.

4. Geurlamp

Het bekendste merk in de geurlamp categorie is Lampe Berger, dit merk bestaat al meer dan 120 jaar en is de bedenker van dit systeem. Met een geurlamp bedoel ik een katalytische brander. Dit is een systeem met een lont en steen, die je aan moet steken, even moet laten opwarmen en na het uitblazen een lekkere geur verspreidt in de ruimte.

Een katalytische brander werkt anders dan een geurverspreider (zoals geurstokjes) of een oliebrander. De brander brandt op een extreem hoge temperatuur, deze vangt en vernietigt de geurmoleculen (dit is een scheikundig proces zonder dat dit schadelijk is voor mens & dier!) De Lampe Berger werking is zo dat deze dus écht de lucht reinigt, in plaats van enkel vervelende geuren te maskeren. Er zijn heel veel verschillende geuren verkrijgbaar voor in de Lampe Berger, speciale seizoensgeuren, in verschillende geur categorieën.

Deze Lampe Berger heb ik zelf:

Deze geur gebruik ik in de geurlamp:

Er is echt heel veel keuze in modellen en kleuren Lampe Berger, ze werken allemaal hetzelfde, dus er zit geen verschil in bijvoorbeeld hoe groot het model is en de werking van het brandersysteem. En de geursterkte kun je zelf bepalen door het toevoegen van de Neutrale vloeistof voor in de Lampe Berger, deze kun je ook puur gebruiken (er zit een heel klein beetje geur aan, heel zacht fris).

5. Spray

Snel, gemakkelijk en goede geurverspreiding heb je van een Spray. Bijvoorbeeld een Roomspray of een Textielspray. Je geeft een ruimte heel gemakkelijk een geur-update met een spray. Wil je een subtiele geur, spray dan een aantal keer door de ruimte. Wil je een intensere geur, spray dan meerdere keren op verschillende plekken in de ruimte. Roomspray is specifiek om rond te sprayen in een ruimte en is ook gemakkelijk mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Wil je direct op je gordijnen, bank of andere stof sprayen, kies dan voor een Textielspray. Je wilt natuurlijk geen vlekken op de stof en deze sprays zijn daar speciaal voor gemaakt en vlekken dus niet.

Hier vind je de roomspray van Millefiori:

De Juiste Keuze helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Zo hebben wij veel tips die je kan gebruiken om de juiste keuze te kunnen maken. Lees hier onze Juiste Keuze tips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven