Ga bruisend door het leven met dit apparaat

Ga bruisend door het leven met dit apparaat

Ga bruisend door het leven met dit apparaat

Drink jij genoeg water op een dag? Koffie en frisdrank is geen water he 😉 Water komt gewoon uit de kraan en is dus bijna altijd makkelijk bereikbaar. Waarom hebben veel mensen dan moeite met het drinken van voldoende water? Aangeraden wordt om 2 liter per dag te drinken, dit zijn ongeveer 8 glazen. Water drinken is gezond en sinds de aanschaf van een apparaat om bubbels aan mijn water toe te voegen, ben ik meer water gaan drinken. Ik ga bruisend door het leven met dit apparaat.

fonQ.nl

Dit zijn 4 gezondheidsvoordelen van bruiswater

 1. Bruisend water drinken verhoogt de productiviteit
  Ook vaak vermoeid in de loop van de middag? In plaats van weer een kopje koffie te pakken, kun je ook overwegen om een waterkoeler aan te schaffen op kantoor. Wetenschappers beweren al lang dat zelfs minimale uitdroging tijdens de werkdag een aanzienlijke invloed heeft op de productiviteit van werknemers, omdat onze hersenen niet zo goed werken als ons waterpeil niet voldoende wordt aangevuld.
 2. Het drinken van bruiswater kan helpen bij de spijsvertering
  Als je vaak last heeft van spijsverteringsstoornissen of als je af en toe maagklachten hebt, zorgt het drinken van een groot glas bruisend water ervoor dat je buikproblemen verminderen. Simpel bruiswater zonder toegevoegde suikers verminderd ook misselijkheid.
 3. Sprankelend water geeft je een vol gevoel
  Die kleine koolzuurbubbeltjes in een glas bruiswater kunnen een grote bijdrage leveren aan het behouden van een gezond gewicht of om af te vallen. De koolstofdioxide in bruisend water zorgt ervoor dat koolzuurhoudende bubbels je maag vullen en je hersenen verleiden tot een vol gevoel, wat betekent dat je waarschijnlijk minder zult eten. Het bruisen verhoogt de maagactiviteit die helpt bij dat “volle” gevoel. Om te voorkomen dat je teveel eet tijdens de maaltijd zorg ervoor dat je dertig minuten voordat je gaat eten twee glazen bruiswater drinkt.
 4. Bruisend water houdt je gehydrateerd
  We leven in een welvarend land en wat is er eigenlijk gemakkelijker dan water dat uit de kraan komt? Je kan ervoor kiezen om dit water ‘zo’ te drinken, maar veel mensen geven de voorkeur aan bruisend water. Veel mensen denken dat het drinken van koolzuurhoudend water je kan uitdrogen, maar gezondheidsdeskundigen zeggen dat dit slechts een mythe is. Het drinken van bruisend water heeft dezelfde dorstlessende voordelen van gewoon water.

Er is natuurlijk ook een optie om een lekkere siroop toe te voegen aan je bruiswater, er zijn allerlei merken en smaken verkrijgbaar. Voor mij persoonlijk hoeft dat helemaal niet. Mijn water heeft al de juiste upgrade door het bubbeltje in het water. Maar mocht je nou niet van bruisend water zonder smaakje houden, het is natuurlijk wel gemakkelijk dat je zelf kunt bepalen hoeveel smaak je kunt toevoegen.

Mijn tip is wel, voeg de siroop pas toe als het water al bruist. Wanneer je de siroop toevoegt aan ‘plat water’ en je daarna het apparaat gebruikt kun je gegarandeerd je keuken van boven tot beneden schoonmaken (en daarna zelf onder de douche om ook meteen je haar te wassen) uhhhhhh….. ja ik spreek uit ervaring. Het stond zeker op de verpakking. Eerst bubbelen en daarna pas de siroop toevoegen, maar ik was eigenwijs, het was niet te stoppen en de bubbels vlogen me om de oren.

De top 5 merken met bruiswater apparaten van 2022

1650156

1. Sodastream

Het meest bekende merk is Sodastream, dit zeggen ze er zelf over: “We willen een verschil maken door plastic wegwerpflessen overbodig te maken. Met een SodaStreamtoestel wordt kraanwater in een handomdraai bruisend water. Dat is lekker, makkelijk én duurzaam! SodaStream is actief in 46 landen en wereldwijd marktleider in homemade bruiswater. SodaStream houdt zich daarbij aan de hoogste internationale normen voor kwaliteit, ontwerp en productie.”

Sodastream heeft verschillende modellen, accessoires zoals extra flessen, met daarin de keuze uit glas of kunststof. De apparaten zijn verkrijgbaar in diverse prijsklasse, en ook niet onbelangrijk, de cilinders met koolzuur zijn gemakkelijk en bij veel aanbieders verkrijgbaar.

1676427

2. Mysoda

Mysoda is een fins bedrijf die duurzaamheid in het bedrijf en de ontwikkeling verder heeft doorgetrokken. Ze streven naar een kleinere ecologische voetafdruk. De bruiswatermakers zijn niet van plastic, maar van duurzaam houtcomposiet en aluminium. Er zijn verschillende uitvoeringen en kleuren gemaakt van 100% hernieuwbaar houtcomposiet. Deze hebben ieder een unieke afwerking en de houtvezels zijn subtiel zichtbaar.

Mysoda heeft ook een serie gemaakt van duurzaam aluminium met een elegante matte afwerking. De CO2 cilinders van Mysoda zijn ook te gebruiken met een Sodastream cilinder en vice versa, handig!

509x840.jpg

3. AARKE

AARKE is een Zweeds designbedrijf dat is opgericht in 2013 door twee ervaren industriële ontwerpers. Vanuit hun ontwerpstudio en werkplaats in Stockholm ontwerpen ze allerlei prachtige home essentials, waaronder de Carbonator bruiswatermaker. De CO2 cilinders die op de Carbonator van AARKE passen zijn de standaard 400-425gr - 60L zoals ook gebruikt wordt op andere merken zoals Sodastream en Mysoda. De Carbonator heeft een strakke, minimalistische roestvrijstalen behuizing. Verkrijgbaar in verschillende tinten, stuk voor stuk plaatjes voor op je aanrecht.

2550648-f6fe5f4d.jpg

4. Blokker Eigen Merk

Blokker Eigen Merk heeft ook een bruiswatermaker en dit is de voordeligste in dit rijtje. Keuze uit 2 verschillende kleuren, verkrijgbaar als starterset. Ben je op zoek naar een bruiswatermaker en zoek je naar de goedkoopste, dan heb je bij Blokker de juiste gevonden. Het apparaat is verder vrij basic, geen verdere toepassingen, maar hij doet wat hij moet doen en dat is bruiswater maken. Als je niet teveel geld wil uitgeven, kun je zeker voor deze van Blokker kiezen. De cilinder zit standaard bij de starterset en is ook gemakkelijk verkrijgbaar bij… Blokker (onder andere)

65x210.jpg

5. iSi Classic Sodamaker

De iSi Classic Sodamaker is misschien eerder een gadget dan een keukenapparaat. Het wordt veel gebruikt in luxe horecagelegenheden en werkt net wat anders dan de andere merken die we eerder bespraken. De iSi werkt namelijk niet met een cilinder, maar met een gaspatroon. Je klikt dit gaspatroon in de kop van de sodamaker. De sodasifon voegt koolzuur aan het water toe en schiet dit vervolgens in je glas. Er wordt gebruik gemaakt van kleine CO2 patronen, dus zorg voor voldoende voorraad.

Hopelijk heb je iets aan dit bericht "Ga bruisend door het leven met dit apparaat". De Juiste Keuze helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Zo hebben wij veel tips die je kan gebruiken om de juiste keuze te kunnen maken. Lees hier onze Juiste Keuze tips of bekijk onze reviews.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven