In vier stappen een echt schone wasIn vier stappen een echt schone was

In vier stappen een echt schone was

In vier stappen een echt schone was

In vier stappen een echt schone wasWie wordt er niet blij van een kast vol schoongewassen kleding, handdoeken en lakens? Wie wordt er niet blij van ‘de bodem van de wasmand’? Ik vind het in ieder geval heerlijk als ik bij ben met de was. Om dit voor elkaar te krijgen, ben ik dan wel bijna dagelijks met de was bezig. Sorteren, was draaien, ophangen of opvouwen. Het is natuurlijk fijn als je dan wel zeker weet dat de was ook écht schoon is en lekker ruikt.

Wasluis in je machine wil je niet, dat is niet fris en ruikt ook echt niet lekker. Dat wil je dus voorkomen en in vier stappen zal ik uitleggen hoe je dit kunt doen. Bekijk In vier stappen een echt schone was mogelijk is.

1. Af en toe een was op 90 graden

Door zo nu en dan, ongeveer 2x per maand, een was te draaien op 90 graden blijft je wasmachine schoon. Ja echt, ook je wasmachine kan vies worden. We wassen steeds meer op lagere temperaturen en het vervelende is, daardoor kan er vuil ophopen aan de binnenkant van de wasmachine en dat is natuurlijk niet fris. Dan ontstaat er wasluis. Wasluis wordt ook wel vetluis genoemd, nu niet meteen paniek en de gedachte aan kruipende beestjes. Het gaat hier niet om echte luizen, maar om een smurrie van bacteriën. Door op 90 graden zo nu en dan te wassen, voorkom je al heel veel problemen.

2. Wissel af met poeder en vloeibaar

Of je nu waspoeder of vloeibaar wasmiddel gebruikt, hou 1 ding in gedachten, gebruik niet teveel wasmiddel. Je was zal hier namelijk niet schoner van worden. Je kunt het best zowel vloeibaar als poedervorm wasmiddel gebruiken. Van poeder wordt gezegd dat het zorgt voor een wittere was. Voor de wasprogramma’s van 60 graden en hoger gebruik je dan poeder, voor de programma’s van 30 en 40 graden vloeibaar.

Zo weet je zeker dat je geen vlekken krijgt van poeder dan niet helemaal is opgelost op lage temperatuur. En wanneer je speciaal wasmiddel gebruikt voor bijvoorbeeld sportkleding of zwarte kleding, kun je makkelijk een vloeibaar wasmiddel kiezen.

3. Voeg wasparfum toe

Er is 1 manier waar je was hoe dan ook lekker gaat ruiken en niet voor alleen als je het uit de machine haalt en ophangt, maar nee ook echt voor langere tijd. Door het gebruik van wasparfum in plaats van wasverzachter. Wasverzachter bevat een ingrediënt dat niet oplost in het water, dit zorgt voor het zachte laagje. Het vervelende is wel dat dit ook voor vettigheid in de machine zorgt (en we weten nu dat vettigheid voor bacteriën en vieze geurtjes zorgt).

Wasparfum gebruik je op dezelfde manier als wasverzachter, lees hier meer over hoe je wasparfum gebruikt. Kort uitgelegd, je voegt dit ook toe aan het vakje voor de wasverzachter, maar… dit lost wel op in het water en laat dus geen vettigheid achter. En je was ruikt ook nog eens veel langer naar jouw favoriete geur. Bekijk hier welke wasparfums er verkrijgbaar zijn.

4. Was met een volle trommel

Misschien dacht jij dat de was schoner zou worden met een half volle, niks is minder waar. Door de wastrommel goed te vullen, heb je meer wrijving van de wasgoed en wast het schoner dan met een half volle trommel. Dus spaar de was iets langer op en zorg er voor dat de machine vol is, maar je er nog steeds een vuist bovenop overhoudt tussen de was en de bovenkant van de trommel. Was dus zo vaak mogelijk met een volle trommel, hiermee bespaar je water en energie, maar het is ook beter voor een echt schone, frisse was.

Denk je dat je last hebt van wasluis of vetluis in je wasmachine? Dan kun je het beste de 4 stappen in het vervolg volgen. Maar nu heb je dan misschien eerst een flinke schoonmaakbeurt van je machine nodig. Controleer of het filter van je wasmachine schoon is, dit zit voor iedere machine op een andere plaats, dus check even de gebruiksaanwijzing van je machine waar je deze kunt vinden bij jouw wasmachine. Reinig je wasmachine met wasmachinereiniger …………………………. Hier vind je de wasmachine reiniger! ………………….. en dan vervolgens wassen volgens de 4 genoemde stappen voor een echt schone was.

Vanaf nu heb je in vier stappen een echt schone was!

Veel wasplezier!

 

De Juiste Keuze helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Zo hebben wij veel tips die je kan gebruiken om de juiste keuze te kunnen maken. Lees hier onze Juiste Keuze tips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven