LEGO bouwsets die je zo terugbrengen naar de jaren 80

LEGO bouwsets die je zo terugbrengen naar de jaren 80

LEGO bouwsets die je zo terugbrengen naar de jaren 80

In dit bericht heb ik een paar LEGO bouwsets voor je gevonden die je zo terugbrengen naar de jaren 80. Noem het een soort van jeugdsentiment, want dat is het wel een beetje. Bij het zien van deze sets gaat het toch een beetje kriebelen en krijg ik een nostalgisch gevoel. Ik ben een LEGO fan, ben er mee opgegroeid. Ook al doe ik er nu nog maar weinig mee, blijf ik het toch nog steeds erg leuk vinden. Toen ik deze sets tegenkwam, kreeg ik een glimlach op mijn gezicht. Bracht me toch weer beetje terug naar mijn jeugd.

Bij het zien van deze LEGO bouwsets die gebaseerd zijn op karakters of speelgoed uit de jaren 80 moest ik dat delen. Hopelijk heb je ook dat gevoel van herkenning bij het zien  van deze LEGO bouwsets die je zo terugbrengen naar de jaren 80.

LEGO bouwset Optimus Prime

Deze LEGO bouwset Optimus Prime staat nog op mijn verlanglijstje. Ik was vroeger fan van de Transformers en vooral Optimus Prime. Uren en uren heb ik vroeger gespeeld met mijn transformers en uiteraard naar de serie op tv gekeken. Fantastisch om Optimus Prime nu als LEGO bouwset te zien.

Optimus Prime, leider van de Autobots, is nu als een indrukwekkend 2-in-1 LEGO bouwproject verkrijgbaar. Voor echte Transformers fans bouw je alle details van Optimus Prime na. Net als in de serie kan deze bouwset ook transformeren van robot naar vrachtwagen (en weer terug). In robotvorm is Optimus Prime beweeglijk waardoor de transformatie naar zijn vrachtwagen vorm eenvoudig te maken is.
Deze bouwset is een serieuze met meer dan 1500 steentjes en een hoogte van 35 cm in robotvorm, heb je wel een echte uitdaging en serieus werk aan het in elkaar zetten van Optimus Prime.

LEGO Star Wars bouwset R2-D2

Tja, de LEGO bouwset R2-D2. Opgroeien in de jaren 80 betekent voor bijna iedereen wel dat je vroeg of laat wel in aanraking komt met de iconische serie Star Wars. Eén van de kenmerkend hoofdpersonen is wel het kleine robotje R2-D2 die met z'n gebliep onverstaanbaar is. Wie wil deze iconische droid niet zelf bouwen? Vol met authentieke details, zoals zijn ronddraaiende hoofd, intrekbare wiel en frontpanelen die open kunnen.
Deze bouwset is met ruim 2300 steentjes een uitdaging, maar voor de echte Star Wars fan natuurlijk alleen maar leuk. Eenmaal opgebouwd is R2-D2 31cm hoog en een geweldig object om neer te zetten en alle details te ontdekken. Deze set is echt een collectors item!

SpeelgoedSpeelgoed

LEGO bouwset Batmobile 1989

De Batman film uit de jaren 80 heeft indruk gemaakt. Ik moet bekennen dat ik, als klein kind, daarvoor enkel de Batman en Robin serie uit de jaren 60 heb gekeken. Daar kun je veel over zeggen, maar spectaculaire actiescènes waren dat natuurlijk niet. De Batman film, en dan voor de Batmobile, waren natuurlijk voor toen SPECTACULAIR.

De batmobile uit de serie is misschien wel de iconische van alle Batmobiles, maar de Batmobile uit deze film is voor mij wel de mooiste. Dus om die als LEGO bouwset van de Batmobile uit de film van 1989 te maken is natuurlijk geweldig! Zowel voor Batman fans als bewonderaars van coole auto's is dit een bouwset die de beleving zal kietelen.

Deze bouwset heeft ruim 3300 steentjes en het resultaat is dat je een batmobile van 60 cm lang hebt. Uiteraard zeer gedetailleerd met authentieke functies zoals de open te schuiven cockpit en het voorruit-element rondom, de 2 verborgen machinegeweren met pop-up-functie die bediend kan worden door aan de uitlaat te draaien en de decoratieve grijphaken aan beide zijden van het voertuig.

Lego bouwset Ghostbusters ECTO-1

Ghostbuster was ook weer een tekenfilmserie en films die ik vroeger best wel veel gezien heb. daar sprong toch altijd de witte omgebouwde ambulance uit. De iconische opgevoerde ambulance uit de film Ghostbusters is er nu als LEGO bouwset. Met de Lego bouwset Ghostbusters ECTO-1 bouw je het ghostbuster voertuig tot in de kleine details na. Zo heeft de ECTO-1 een werkend stuur, een valluik, een spokenvanger, een uitschuifbare stoel voor een schutter aan de achterkant, een proton pack en het bekende Ghostbusters logo.

Met bijna 2350 steentjes heb je weer een aardige uitdaging liggen om dit model van de ECTO-1 te bouwen. Vol van details die je meteen opvallen, zoals de gebogen voorruit, het modulaire stuur en het Ghostbuster logo. uiteindelijk staat er met de Lego bouwset Ghostbusters ECTO-1 een schaalmodel van dit iconische voertuig en is het voertuig zo’n 47 cm lang. Een mooie eyecatcher dus.

LEGO bouwset Nintendo NES

Een icoon uit mijn jeugd is toch zeker wel de Nintendo, de NES heeft toch wel wat uurtjes met Super Mario met mij gespeeld. Uit pure nostalgie heb ik deze set in dit overzicht gezet. Voor mij heel herkenbaar en waarschijnlijk ook voor veel andere.

Je kunt nu met de LEGO bouwset Nintendo je eigen Nintendo Entertainment System nabouwen, tot in detail zeg maar.  Je bouwt niet alleen de Nintendo NES na, maar ook de interactieve televisie in de jaren 80 stijl waarop de klassieke Super Mario Brothers game wordt gespeeld. Deze bouwset ziet er echt realistisch uit, je zult waarschijnlijk wel een keer hebben dat iemand een potje Super Mario wil komen doen bij het zien van de LEGO Nintendo.
Dat mag ook wel, want met ruim 2600 steentjes is het een uitgebreide set die je zeker vele uren tijd zal kosten om in elkaar te zetten.

Wij zijn gek van LEGO, dus we zullen je veel vaker op de hoogte houden van leuke LEGO bouwsets die we tegenkomen. Bekijk onze speelgoed vondsten ook als je niet opzoek bent naar LEGO zul je hier leuke dingen aantreffen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven