LEGO maakt de Peugeot 9X8 hypercar

LEGO maakt de Peugeot 9X8 hypercar

LEGO maakt de Peugeot 9X8

Wat een verrassing, LEGO maakt de Peugeot 9X8 hypercar. Wil jij de sensatie van het bouwen van een complexe LEGO bouwset ervaren en tegelijkertijd genieten van de authentieke details van een indrukwekkende raceauto? Dan heeft LEGO samen met Peugeot goed nieuws voor jou! Maak kennis met de LEGO Technic 42156 Peugeot 9X8, een uitdagende bouwset van de bekende raceauto, boordevol realistische kenmerken.

De erfenis van LEGO in het creëren van replica's van voertuigen is alom bekend. Met hun Technic-serie weten ze fans van luxe auto's telkens weer te verbazen met imposante modellen. Zo zijn er inmiddels aardig wat verschillende race autos voorbij gekomen, zoals bijvoorbeeld de LEGO bouwset FORD GT 2022O (42154).

Maar laten we ons nu richten op het nieuwste paradepaardje van LEGO's autocollectie: de LEGO Technic 42156 Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar. Deze set, geïnspireerd op de racewagens van Peugeot die deelnemen aan de beroemde 24 uur van Le Mans, is een waar genot voor autoliefhebbers. Enkele afbeeldingen van dit racemonster waren al eerder uitgelekt, maar nu kunnen we het model in zijn volle glorie bewonderen.

Ontdek de LEGO Technic 42156 Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar

Vanaf 1 mei is deze gloednieuwe set verkrijgbaar voor €199,99. Een aanzienlijke investering, maar je krijgt er iets bijzonders voor terug. De LEGO Technic-set bestaat uit maar liefst 1775 steentjes, waarmee je een gedetailleerde Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar kunt bouwen van wel 50 centimeter lang en 13 centimeter breed. Dit hypercar-model, gebaseerd op een echt voertuig dat deelneemt aan het FIA World Endurance Championship, is uitgerust met een V6-motor en een elektromotor. Zelfs het versnellingsblok werkt, en met het stuur kun je de auto daadwerkelijk besturen. Verder kun je de verlichting aan de voorkant inschakelen voor een extra realistisch effect. De officiële productbeelden tonen een indrukwekkend museumstuk dat autoliefhebbers zal fascineren.

SpeelgoedSpeelgoed

Een nauwe samenwerking voor een verbluffend resultaat

De ontwikkeling van deze unieke set begon al in januari 2022, vijf maanden vóór de officiële onthulling van de Peugeot 9X8. Gedurende een heel jaar werkten de teams van Peugeot Sport nauw samen met de technische en ontwerpteams van LEGO om de technische details van de Peugeot 9X8 zo nauwkeurig mogelijk te reproduceren in het LEGO Technic-model.

Deze samenwerking tussen LEGO en automerken is een serieuze aangelegenheid. Het gaat niet simpelweg om het snel uitbrengen van een set om winst te maken. Zowel LEGO als de automerken streven naar perfectie en authenticiteit bij het ontwikkelen van deze replica's. Het zijn prestigeprojecten waar beide partijen trots op zijn. Voor autoliefhebbers biedt het de mogelijkheid om een hoogwaardige replica van hun favoriete voertuig te bezitten, terwijl het voor de automerken een manier is om hun merk en modellen op een unieke manier onder de aandacht te brengen.

Verkrijgbaarheid en prijs

Vanaf 1 mei kun je jouw eigen LEGO Technic 42156 Peugeot 9X8 bemachtigen voor €199,99. Hoewel het misschien een aanzienlijk bedrag lijkt, krijg je er een waardevolle en hoogwaardige bouwset voor terug. Naast het plezier en de voldoening van het bouwen, krijg je een prachtig model dat een ereplaats kan krijgen in je collectie of pronkstuk kan worden in je interieur.

Mis deze kans niet om je passie voor auto's en bouwen te combineren met de LEGO Technic 42156 Peugeot 9X8. Bestel vandaag nog jouw exemplaar en laat je meeslepen in een unieke bouwervaring. Ontdek de wereld van techniek en design met LEGO Technic en ervaar het plezier van het creëren van een meesterwerk op miniatuurschaal.

Wij zijn gek van LEGO, dus we zullen je veel vaker op de hoogte houden van leuke LEGO bouwsets die we tegenkomen. Bekijk onze speelgoed vondsten als je opzoek bent naar LEGO, zul je hier leuke dingen aantreffen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven