Siemens koffiemachine kopen in 2022?

Siemens koffiemachine kopen in 2022?

Wil je een Siemens koffiemachine kopen? Lees dan vooral even verder. Je maakt bewust de keuze voor het gemak van een volautomatische Siemens koffiemachine. Waarom je dat doet wordt hieronder wel duidelijk. Hier vind je alles over de beste koffiemachines van Siemens in 2022.

Waarom zou je een volautomatische koffiemachine van dit Duitse merk nemen? Door een aantal redenen is dat zeker aan te raden. Allereerst en meteen één van de meest unieke eigenschappen, het geluid! Je hoort namelijk heel weinig, want Siemens bouwt de stilste volautomaten in de wereld. Behalve het aantal decibels geproduceerd tijdens het malen, is het slim van Siemens dat ze niet te ingewikkeld doet door steeds nieuwe updates uit te brengen. Dat is iets wat niet van elk merk gezegd kan worden… Er zijn inmiddels zoveel koffiezetapparaten van bepaalde merken op de markt, waarvan niemand nog echt weet wat het verschil is tussen elk model / typenummer.

Siemens koffiemachine kopen in 2022

Top 5 beste Siemens koffiemachines van 2022

Als je nog niet echt weet wat je zoekt dan proberen we je met deze top 5 beste Siemens koffiemachines een beetje op weg te helpen. Het advies is om niet zomaar een koffiemachine te kopen, maar voor jezelf te bepalen wat bij jou past. Welke functies wil je dat de machine moet hebben en wat is voor jou overbodig. Koop geen koffiemachine met allemaal overbodige functies, die je niet gaat gebruiken. De prijs van de koffiemachine wordt mede bepaald door alle functies, dus let op wat er wel en niet nodig is. Benieuwd naar de nieuwste en beste modellen van 2022 voor thuis? Hieronder vind je top 5 Siemens koffiemachines.

Weet je al welk Siemens koffiezetapparaat voor jou de juiste keuze is? Bekijk dan onze prijsvergelijking, weet je direct waar je de beste koop kunt doen.

Top 5 beste Siemens koffiemachines

1. Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW

2. Siemens EQ.500 Integral TP501R09

3. Siemens EQ.700 Classic TP705R01

4. Siemens EQ9+ S500 TI955209RW

5. Siemens EQ.300 TI353201RW

Waarom koop je een Siemens?

Je koopt een Siemens mede om de naam, maar ook om een paar unieke kenmerken. Het zijn zeer goede koffiemachines, ze zijn netjes afgewerkt, duurzaam, energiezuinig en stil in gebruik. Benieuwd naar de beste modellen van 2022? Hieronder vind je top 5 Siemens koffiemachines die geschikt zijn voor normaal thuisgebruik!

Top 5 beste Siemens Koffiemachines

1375462

1. Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW

Met de Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW zet je diverse koffie- en melkspecialiteiten met 1 druk op de knop. Zo begin je de ochtend met een romige cappuccino of latte macchiato en sluit je het diner af met een stevige espresso. Komen je vrienden op bezoek? Dan zet je 2 espresso's tegelijk.

Via het touchscreen kleurendisplay stel je gemakkelijk de koffiesterkte, watertemperatuur en de hoeveelheid melk in. Zo drinkt iedereen een kopje koffie naar eigen smaak. De keramische maalschijven slijten minder snel dan roestvrijstalen schijven. Ook geven ze geen geur en smaak af tijdens het malen van koffiebonen. De machine houd je gemakkelijk kalkvrij met het geïntegreerde waterfilter.

De Siemens EQ.6 Plus s100 TE651209RW volautomatische espressomachine kan tot twee kopjes Espresso of Lungo tegelijkertijd zetten. Door de aroma Double Shot kun je met deze Siemens extra sterke koffie zetten zonder dat het bitter wordt. Dit komt door het dubbele maal- en zetproces van de Siemens espressomachine.

Verder beschikt de espressomachine over een flexibele melktoevoer. Zo kun je melk laten schuimen via een optionele melkcontainer of direct uit een melkpak.

Deze Siemens EQ.6 Plus s100 TE651209RW volautomatische espressomachine heeft een verwarmingssysteem wat ervoor zorgt dat je koffie altijd op dezelfde ideale zettemperatuur voor je wordt bereidt. Daarnaast zorgen de keramische maalschijven om het maximale aroma uit iedere koffieboon te halen en ook nog eens ervoor zorgen dat de koffiemachine extra lang meegaat.
Dit alles is te doen dankzij het gebruiksvriendelijke coffeeDirect Display. Zo geniet je elke dag weer van een Espresso, Cappuccino of Latte Macchiato.

Minpunten:

 • Kleine lekbak; vol na 5 kopjes of spoelingen
 • Zet maar één melkspecialiteit per keer
 • Waterreservoir is snel leeg

Pluspunten:

 • Zet twee koffie- en melkspecialiteiten tegelijkertijd
 • Uitneembare zetgroep
 • Mogelijkheid om koffie inhoud in te stellen
902x1200.jpg

2. Siemens EQ.500 Integral TP501R09

Met de Siemens EQ.500 Integral TQ507R02 zet je 2 lungo's of espresso's tegelijk. Wel zo handig wanneer je bezoek over de vloer hebt. De sterkte, hoeveelheid én temperatuur van een kop koffie pas je aan naar jouw smaak. Deze volautomaat maakt met 62,2 decibel weinig lawaai tijdens het koffiezetten. Fijn, want dan klets je rustig verder terwijl jij je gasten van koffie voorziet. Dankzij het eenvoudige display met touchknoppen en afbeeldingen is deze koffiemachine gemakkelijk te bedienen. Deze volautomaat wordt niet geleverd met een melkreservoir, dus de melkslang steek je in een pak melk wanneer je een cappuccino zet. Het is ook mogelijk om zelf een los melkreservoir erbij aan te schaffen.

De Siemens EQ.500 TP501R09 volautomatische espressomachine kan tot twee kopjes Espresso of Lungo tegelijkertijd zetten. Door de aromaDouble Shot kun je met deze Siemens extra sterke koffie zetten zonder dat het bitter wordt. Dit komt door het dubbele maal- en zetproces van de Siemens espressomachine.
Verder beschikt de espressomachine over een flexibele melktoevoer, zodat je kan kiezen om melk te schuimen vanuit een losse melkcontainer of direct uit het melkpak.

Deze Siemens EQ.500 TP501R09 volautomatische espressomachine heeft een verwarmingssysteem wat ervoor zorgt dat je koffie altijd op dezelfde ideale zet temperatuur voor je wordt bereidt. Daarnaast heeft de Siemens EQ.500 TP501R09 keramische maalschijven die het maximale aroma uit iedere koffieboon halen en ook nog eens ervoor zorgen dat de koffiemachine extra lang meegaat.
Dit alles is te doen dankzij het gebruiksvriendelijke coffeeDirect Display. Zo geniet je elke dag weer van een Espresso, Cappuccino of Latte Macchiato die de Siemens EQ.500 TP501R09 voor je maakt.

Minpunten:

 • Kleine lekbak; vol na 5 kopjes of spoelingen
 • Zet maar één melkspecialiteit per keer
 • Geen kopjes verwarmer

Pluspunten:

 • Twee Lungo of Espresso tegelijkertijd bereiden
 • Gemakkelijke bediening met het kleuren- touchscreen
 • Zet gemakkelijk Cappuccino, Flat White of Latte Macchiato via melkslangetje
927x1200.jpg

3. Siemens EQ.700 Classic TP705R01

Met de Siemens EQ.700 Classic TP705R01 bereid je 29 koffiespecialiteiten via het intuïtieve full touchscreen. Zo ontdek je via het iSelect display allerlei internationale koffiespecialiteiten en zet je met één druk op de knop 2 melkspecialiteiten tegelijkertijd.

Je bereidt een cappuccino of latte macchiato met een melkslang. Deze steek je gewoon in een pak melk. Met de aromaSelect kies je tussen 3 aromaprofielen: licht, gebalanceerd en karakteristiek. Pas je ook het koffievolume aan? Dan past de koffiemachine automatisch de koffiesterkte aan zodat de smaak altijd hetzelfde blijft.

Via de Home Connect app bedien je het koffiezetapparaat vanaf een afstand. Zo kies je bijvoorbeeld welke koffie er in de wachtrij komt en sla je tot 10 recepten op onder jouw favorieten. Dankzij de SuperSilent functie maakt de koffiemachine geen lawaai tijdens het koffiezetten.

Minpunten:

 • Kleine lekschaal
 • Geen meegeleverde melkcontainer

Pluspunten:

 • Home Connect App voor bediening via smartphone en op afstand
 • Zet twee koffie of melkspecialiteiten per keer
 • Sla tot tien individuele koffiecreaties op
1379416

4. Siemens EQ9+ S500 TI955209RW

De Siemens EQ9+ S500 TI955209RW beschikt over 10 gebruikersprofielen waarin je persoonlijke voorkeuren opslaat per koffiespecialiteit. Zo stel je de gewenste sterkte, hoeveelheid en temperatuur in. Bewaar je espressokopjes op de warmhoudplaat, zodat de koffie minder snel afkoelt. Van iedere koffiespecialiteit zet je er 2 tegelijkertijd, dus ook van de melkspecialiteiten. Met de functie voor heet water zet je ook gemakkelijk een kop thee. Voordat het water- en bonenreservoir leeg is krijg je een melding, zodat je ze op tijd weer vult. De automatische reinigingsfunctie spoelt het melksysteem na elke bereiding schoon. Het melkreservoir, de lekbak en de koffieresidu bak zijn vaatwasmachinebestendig.

Stille machine met een topklasse bouwkwaliteit

Deze Siemens volautomaat komt uit de test als een stille volautomatische koffiemachine en heeft een stevige, solide behuizing. Voor deze volautomaat zijn dan ook duurzame materialen en onderdelen gebruikt. Een goede keuze dus, wanneer je op zoek bent naar een koffiemachine met een lange levensduur.

Minpunten:

 • Geen online functies
 • Geen dubbel bonenreservoir

Pluspunten:

 • Zet twee melkspecialiteiten per keer
 • Optie om tot tien profielen op te slaan
 • Stille espressomachine in gebruik
1379416

5. Siemens EQ9+ S500 TI955209RW

De Siemens EQ9+ S500 TI955209RW beschikt over 10 gebruikersprofielen waarin je persoonlijke voorkeuren opslaat per koffiespecialiteit. Zo stel je de gewenste sterkte, hoeveelheid en temperatuur in. Bewaar je espressokopjes op de warmhoudplaat, zodat de koffie minder snel afkoelt. Van iedere koffiespecialiteit zet je er 2 tegelijkertijd, dus ook van de melkspecialiteiten.

Met de functie voor heet water zet je ook gemakkelijk een kop thee. Voordat het water- en bonenreservoir leeg is krijg je een melding, zodat je ze op tijd weer vult. De automatische reinigingsfunctie spoelt het melksysteem na elke bereiding schoon. Het melkreservoir, de lekbak en de koffieresidu bak zijn vaatwasmachinebestendig.

Minpunten:

 • Geen online functies
 • Geen dubbel bonenreservoir

Pluspunten:

 • Zet twee melkspecialiteiten per keer
 • Optie om tot tien profielen op te slaan
 • Stille espressomachine in gebruik

We hebben met zorg dit overzicht gemaakt en hopelijk heb je er iets aan zodat je de juiste keuze kunt maken.  We zullen de komende tijd diverse artikelen beoordelen, dus bekijk hier onze reviews eens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven