Volwassenen kopen steeds vaker speelgoed voor zichzelf

Volwassenen kopen steeds vaker speelgoed voor zichzelf

Volwassenen kopen steeds vaker speelgoed voor zichzelf

Een blijvende en groeiende trend

Volwassenen kopen steeds vaker speelgoed voor zichzelf. Iets dat tijdens de coronapandemie tot uiting kwam. Volwassenen hebben hun innerlijke speelsheid (weer) ontdekt en het ziet er naar uit dat dit aan blijft. Speelgoedverkopers merken dat steeds meer oudere klanten iets leuks kopen voor zichzelf. Met name worden er veel LEGO bouwsets en (bord)spellen gekocht.

Een duidelijke verandering in de speelgoedmarkt

Volgens schattingen gaat tegenwoordig ongeveer 10 procent van het speelgoed en de verwachting is dat dit de komende jaren steeds meer wordt. De volwassen klant wordt een steeds belangrijkere doelgroep. Ze geven steeds meer geld uit aan bijvoorbeeld de duurdere LEGO bouwsets, maar hebben hier ook steeds vaker meer geld voor over.

Het is tegenwoordig helemaal niet raar meer om als volwassenen een LEGO-bloemboeket in huis te hebben staan. De oorzaak van deze trend ligt ergens tijdens de corona pandemie, waarbij mensen uit verveling in aanraking zijn gekomen met speelgoed. Sindsdien is er een steeds groter wordende vraag,  zelfs onder de oudere klanten. Ze hebben ontdekt hoe leuk puzzelen, verzamelen en bouwen kan zijn.

Het einde van de pandemie stimuleert de verkoop van spellen

Het einde van de pandemie heeft de verkoop van speelgoed zoals LEGO goed gedaan, maar zeker ook de verkoop van (bord)spellen een extra stimulans gegeven. De komt hoogstwaarschijnlijk doordat mensen meer zijn gaan genieten om weer samen iets te doen, niets is er dan leuker om samen te komen voor een nieuw gezelschapsspel.

Speelgoed kopen is niet vreemd meer

Waar speelgoed, zoals LEGO eerst vooral gekocht werd om mee te spelen, zie je dat de volwassenen steeds vaker speelgoed kopen om te verzamelen, en is 'on' Nederlands. Het is een Amerikaanse gewoonte die we hier overnemen. In landen als de Verenigde Staten en Duitsland is het al langer gebruikelijk om ook na de kindertijd speelgoed te kopen.

SpeelgoedSpeelgoed

Speelgoed spelen helpt flexibiliteit van de geest

Het is helemaal niet vreemd om te blijven investeren in spelen, zo geloven  wetenschappers dat spelen zowel voor dieren als mensen een belangrijke functie heeft. Bij verschillende spelvormen dagen we onszelf uit met uitdagende opdrachten. Of het nu gaat om hinkelen in plaats van lopen of het leren van nieuwe, complexe spelregels, dit soort uitdagingen, ook wel self-handicapping genoemd, stelt ons in staat om beter om te gaan met moeilijke of onverwachte situaties. Spelen maakt ons flexibeler en creatiever.

Naast de langetermijnvoordelen helpt spelen ook op korte termijn om plezier en geluk te ervaren.Er is natuurlijk niets leukers dan uren te hebben gewerkt aan een LEGO bouwset en dan het uiteindelijke resultaat te kunnen bewonderen.

Al met al blijft de trend van volwassenen die speelgoed voor zichzelf kopen zich voortzetten. Speelgoedverkopers spelen hierop in door een breed scala aan producten aan te bieden die aansluiten bij de interesse en speelsheid van volwassenen. Of het nu gaat om LEGO-sets, of spellen, volwassenen vinden plezier en voldoening in het herontdekken en omarmen van hun speelse kant.

Dus de volgende keer als je bij een speelgoedwinkel bent en je ziet de LEGO bouwset van je dromen, geneer je niet en neem hem mee. Het mag tegenwoordig en heel veel mensen zullen het ook begrijpen. Ben je toch nog niet helemaal zeker van de maatschappelijke acceptatie, bestel dan je favoriete LEGO bouwsets gewoon online.

Bekijk hier eventueel een paar van onze tips over leuke bouwprojecten van LEGO.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven