Wat zijn goede geurstokjes?

Wat zijn goede geurstokjes?

Wat zijn goede geurstokjes?

In huis staan er bij ons op vele plekken heerlijke geurstokjes. Meest standaard plek is natuurlijk wel het toilet, maar in de gang en op de overloop kom je ze ook tegen. In de slaapkamer staat er ook een set. Wel staan er overal verschillende merken en dus ook geuren. Eigenlijk hebben we overal in huis wel iets staan, alleen de woonkamer staan ze niet. We hebben er wel voor gekozen om goede geurstokjes neer te zetten. Maar wat zijn goede geurstokjes eigenlijk?

Wat zijn goede geurstokjes - Cereria Molla geurstokjes

Het voordeel van geurstokjes, mits het goede zijn, is dat het een heerlijke geur zal verspreiden zonder teveel werk of moeite. Jammer genoeg zijn niet alle geurstokjes even goed of lekker. Met resultaat dat je ze amper ruikt. Zo zonde dat je geld uitgeeft aan iets dat dan niet helemaal doet wat het zou moeten doen. Sommige werken gewoon niet goed of geven een heel nare chemische geur af. Ik heb ze allemaal wel gehad, maar inmiddels heb ik wel een paar fijne merken gevonden die voldoen aan mijn wensen.

Rituals_private_collection_black.jpg

Wat zijn dan goede geurstokjes?

Volgens mij zijn er een paar merken die goede geurstokjes hebben, of in ieder geval waarvan ik heel enthousiast wordt. Ik word enthousiast over de kwaliteit van de geuren, echt heel prettige geuren (uiteraard niet alles) maar wel een paar die mij passen. Het uiterlijk kan in sommige gevallen ook wel het verschil maken. Niet onbelangrijk en daar herken je ook direct goede geurstokjes aan is de duur dat ze geur verspreiden. De meeste gaan een aantal maanden mee, beetje afhankelijk welke grootte je gebruikt.

Hier vertel ik graag meer over en zal direct wat tips geven om veel geur plezier te hebben van deze geurstokjes.

De beste geurstokjes

Ik heb inmiddels wel een voorkeur voor een paar merken, maar net zo als met veel andere dingen blijf ik altijd verder kijken. Voor nu heb ik een aantal merken thuis staan die mij qua geur, duur en uitstraling wel een plezier doen. Ik vind het zo ontzettend belangrijk dat de geuren goed zijn, dat je echt een kwaliteits parfum ruikt. Mooie geuren waar je echt van kunt genieten en niet chemisch of gemaakt ruiken.

Ik heb, net als veel anderen, altijd wel Rituals geurstokjes gebruikt. Maar inmiddels ben ik daar van overgestapt op andere merken, ze hebben iets aangepast waardoor ik toch de kwaliteit minder geworden vind. Ze lijken minder te geuren en toch een stuk minder lang mee te gaan.

Bij mij thuis kom je zeker nog wel Rituals tegen, maar niet meer als geurstokjes. De andere producten en (sommige) geuren blijven top! Zoals gezegd heb ik nu een aantal andere merken in huis, namelijk Millefiori Milano, Maison Berger en Esteban Paris.

Misschien ken je één van deze merken al. Maar wat mij betreft zijn dit echt goede merken voor geurstokjes. Je ruikt ze lang, hebben prettige geuren en er is zorg besteed aan de potjes. Wat ik verder prettig vind is dat van deze merken ook navullingen te krijgen zijn. Hierdoor hoef je niet steeds een heel nieuw setje te kopen, maar enkel een navulling en af en toe nieuwe reeds. Dat maakt het gebruik van deze geurstokjes net weer iets voordeliger.

Millefiori Milano

Millefiori Milano is een Italiaans merk, met luxe parfums. Tenminste zo vind ik ze ruiken. Ze hebben heel veel keuze uit geuren en eigenlijk vind ik er best wel veel prettig ruiken. Uiteraard heb ik zo mijn voorkeur en dat zijn er 2. Eén van mijn favoriete geuren is de Sandalo Bergamotto, een heerlijk houtachtige geur. Ik gebruik wel de grote pot van 250 ml en zet hier alle geurstokjes in. Deze geur heb ik meestal in de hal staan en wissel dan nog wel eens door deze pot op de overloop te zetten. Hier heb ik dan toch zeker wel een half jaar plezier van.

De andere geur van Millefiori MIlano is de Oxygen! Dit is een subtiel en fris parfum en ik vind m waanzinnig! Deze geur zwerft door het hele huis. Het past in veel ruimtes, van badkamer tot de het toilet.

168x207.jpg

Millefiori Milano
Sandalo Bergamotto
250 ml

parfumverspreider-sous-l-oliveraie.jpg

Maison Berger
Under the Olive Tree
125 ml

Maison Berger

Maison Berger is een Frans merk dat vooral bekend is van de geurbrander. Hier hebben ze ook een lijn met geurstokjes van. Van Maison Berger tracht ik altijd een andere geur in de geurstokjes te gebruiken dan de geur die ik voor de brander heb. Heb toch altijd het idee dat ik de geur van de geurstokjes dan minder ruik.
Ik heb deze geurstokjes in de geur Under the Olive Tree eens geprobeerd, vond de geur de brander wel prettig, een licht houtige geur.

De geurstokjes van Maison Berger zijn een stuk kleiner. Ik heb gewoon het kleine vierkante glazen potje, maar die geven toch al snel een paar maanden geur af. Inmiddels hebben er al diverse andere geuren in het potje gezeten en moet ik eerlijk zijn dat ik op dit moment het potje leeg is en ik een nieuwe geur moet kiezen.

Esteban Paris

Esteban Paris, een merk dat uit Frankrijk komt. Een merk met, wat ik heb begrepen, nog geen 10 geuren. Ik kwam dit bij  toeval ergens in een winkel tegen en vond het model van de pot met geurstokjes er super uitzien. De geurstokjes set is een glazen bak met een porceleinen deksel met 3 openingen waar de reeds in moeten. De bak is gevuld met glazen knikkers en dat geeft een leuk effect als de vloeistof erin zit. Dat vond ik al vrij bijzonder.

Maar toen rook ik de geur Teck & Tonka en was verkocht. Ik heb die set gelijk meegenomen, die geur is me lekker! Ik ben na het ruiken van deze geur eigenlijk vergeten om de andere geuren te ruiken. Dus durf niet te zeggen hoe de rest ruikt, dat komt nog wel een keer denk ik.

Echt een heerlijke combinatie van specerijen en hout, waar ik geen genoeg van kan krijgen. Ik heb deze in de slaapkamer staan en hij staat er al een paar maanden maar is inmiddels leeg. Toch ruik ik de geur nog door de reeds. Inmiddels heb ik een nieuwe navulling van deze geur besteld.

550x571.jpg

Esteban Paris
Teck & Tonka
250 ml

Met de eerder genoemde merken ben ik momenteel heel tevreden. Neemt niet weg dat ik altijd verder blijf kijken. Maar hierdoor weet ik ook dat er van een aantal merken nooit meer geurstokjes (of andere producten) in huis komen. Zonder dat ik die merken direct af wil vallen, maar die zijn gewoon niet aan mij besteed. Denk aan de geurstokjes van de Action of HEMA en wat heb ik meer geprobeerd. Je betaalt er weinig voor, maar als je geluk hebt ruik je het een week en daarna niet meer. Of je ziet het potje bijna verdampen en hebt er nog geen 2 weken plezier van. Als je dan doorgaat rekenen hoeveel geld het kost, dan ben je vaak voordeliger uit als je de iets duurdere merken gebruikt. Gewoon omdat deze veel langer meegaan en daarbij ook beter geur afgeven.

We hebben eerder al eens een bericht geschreven over het langer hebben van geurplezier van je geurstokjes, bekijk het bericht eens en mogelijk haal je er nog tips uit die je kunt gebruiken.

Nog even een tip! Op veel websites moet je een minimale order doen zodat je geen verzendkosten betaalt. Ik heb er voor gekozen om dit via Bol.com te bestellen, zodat ik geen extra verzendkosten hoef te betalen.

"Dit topic Wat zijn goede geurstokjes bevat affiliate-links. Dit houdt in dat we commissie ontvangen als je iets koopt via deze links. Dit kost jou uiteraard niets extra! In sommige gevallen ben je zelfs iets voordeliger uit. Ondanks de affiliate-links kun je erop rekenen dat we objectief zijn. Koop je iets via één van deze links? Ontzettend bedankt! Hierdoor kunnen wij méér mooie content maken!"

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven