Lampe Berger review

Lampe Berger Review

Lampe Berger Review

Als iemand die veel kookt, hebben we altijd veel last in huis van 'onaangename' kookgeurtjes. Het is uiteraard niet vies wat er gekookt is, alleen hebben we geen zin om de hele avond te ruiken dat en zelfs wat er gekookt is. Met huisdieren is het ook niet mogelijk om altijd en voldoende te luchten, daar is het weer ook jammer genoeg niet altijd geschikt voor.

Dus je hebt het probleem om van je kookluchtjes af te komen, zonder dat je iets maskeert met een heel erg sterke (tot onprettig zware) geur.

Er wordt altijd wel een geurkaars aangezet, maar dat werkt niet tot nauwelijks om die aanwezige kookgeuren weg te krijgen. Andere vormen van geur in huis hebben ook niet het gewenste effect gehad en in sommige gevallen was de kwaliteit van de geur gewoon te chemisch. Sowieso worden de geuren zelden geneutraliseerd, maar zijn de meeste dingen er enkel om het onaangename te maskeren en dat zoek ik eigenlijk niet.

Bij toeval kwam de Lampe Berger brander op mijn pad en omdat ik op zoek was naar iets dat de geuren neutraliseert sprak me dit enorm aan. Van horen zeggen heb ik begrepen dat er heerlijke parfums zijn en dat het systeem geschikt is om de kookgeurtjes weg te nemen. Dat wilde ik wel proberen.

WonenWonen

Ken je Lampe Berger niet?

Voor iedereen die nog niet bekend is met de Lampe Berger, hier een korte uitleg. Ontwikkeld in Frankrijk in 1898 door de apotheker Maurice Berger als reactie op een groot probleem van die tijd, de virusdeeltjes in de lucht. Dit systeem van geurverspreiding had als doel om de lucht in gesloten ruimtes te zuiveren. Hier werd later voor gebruik in privéwoningen geur aan toegevoegd, wat de geboorte van het bedrijf Lampe Berger tot gevolg had.

Zeer populair in de jaren 1930, werd de Lampe Berger al snel een collectors item, elke lamp werd geassocieerd met een beroemde naamontwerper zoals Cristal de Baccarat of René Lalique. Coco Chanel, Jean Cocteau, Colette en Picasso hadden elk een Lampe naar hen vernoemd.

Hoe werkt de Lampe Berger precies?

Het is makkelijk! Vul eenvoudig uw lamp met uw geur (of zonder geur) naar keuze. Als het de eerste keer is dat je de lamp gebruikt, wacht dan 20 minuten terwijl de lont in de vloeistof weekt. Steek de lamp aan en laat de vlam 2 minuten branden, blaas hem dan uit en plaats de decoratieve dop terug. U moet rekening houden met 20 minuten "brandtijd" voor elke 8 vierkante meter die u behandelt. Wanneer u klaar bent, vervangt u eenvoudig de stop. Geen rommel, geen gedoe.

Ben je al een tijdje opzoek naar een Lampe Berger brander en vind je het nu eens tijd om er één aan te schaffen? Doen! Hier ga je zeker geen spijt van krijgen. Via onderstaande link kun je het vierkante model bestellen via FonQ.nl

Conclusie

Behalve dat ze er behoorlijk stijlvol uitzien, worden voor de branders meer dan 60 geuren geleverd. Veel keuze en dat is maar goed ook. Zo kun je nog eens wisselen van geur.

Ik heb een Lampe Berger startset gekocht, de vierkante brander met een neutrale vloeistof en een frisse, de Ocean Breeze. Het was een complete set en de prijs was vooral interessant. De geur was prettig en niet te overheersend, maar je zou eventueel de neutrale variant kunnen gebruiken om de geur zachter te maken. Dus dat scheelt veel en is wat mij betreft vrij uniek.

Maar nu kwam de test.... Want ik had hem niet gekocht voor de sier. Nu moest ie zich keihard gaan bewijzen. Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat het resultaat me gewoon verbaasde. Ik had niet verwacht dat ik eindelijk iets gevonden had dat mijn 'probleem van vieze geurtjes' kon oplossen. De Lampe Berger is eerlijk waar geweldig, het werkt gewoon, is makkelijk in gebruik en ze hebben ow zo veel lekkere geurtjes. Ik gebruik m nu niet alleen meer als ik ga koken, maar gebruik m ook gewoon voor de prettige geuren. Ik ben hele weg van die prettige geurtjes van Lampe Berger.

Op zoek naar een Lampe Berger brander?

Wil je na het lezen van deze review ook een Lampe Berger brander kopen, dan zeg ik direct doen! Ik heb een site voor je waar je de set die ik heb gekocht kunt vinden. Bekijk hier de Lampe Berger startset Cube. Je kunt hier eventueel ook nog andere geurtjes voor in de Lampe Berger vinden.

De Juiste Keuze helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Zo hebben wij veel tips en testen we veel producten die je kan gebruiken om de juiste keuze te kunnen maken. Lees hier onze Juiste Keuze Reviews. Hopelijk heb je iets gehad aan de Lampe Berger Review?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven