5 tips voor het kopen van een mobiele airco

Het kiezen van voor mobiele airco kan wat overweldigend zijn. Er is namelijk ontzettend veel keuze. Teveel keuze misschien… Maar met een paar simpele tips die we je gaan geven kom je al een heel eind. Ben je opzoek naar een mobiele airco dan helpen we je graag met het maken van de juiste keuze! Gebruik deze 5 tips voor het kopen van een mobiele airco om uit het enorme aanbod aan mobiele airco’s enigszins behapbaar te maken.

   • Bedenk in welke ruimte je de mobiele airco (het meeste) wilt gaan gebruiken. De grootte van deze ruimte bepaalt dan hoe krachtig de mobiele airco minimaal moet zijn. Een mobiele airco is er namelijk voor grote en kleine ruimtes in huis. Bekijk dan welke BTU (het koelvermogen van de airco) je moet hebben om de gewenste ruimte goed te kunnen koelen. Hoe groter de ruimte hoe meer BTU het apparaat moet hebben. Hoe meer BTU hoe duurder de airco wordt.
   • Je hebt de keuze uit het aantal functies die de mobiele airco heeft. gaat de airco dienen om de ruimte te koelen of wil je dat de ruimte ook verwarmd kan worden met de mobiele airco? Wil je dat er een functie voor ontvochtigen op zit, om maar een paar functies te noemen. Hoe multifunctioneler de airco hoe hoger de prijs.
   • Vind je het gebruiksgemak belangrijk, dus wil je een timer op de airco of een verstelbare uitblaas richting. Heb je voorkeur aan een bepaalde lengte netsnoer of juist de hoogte van het apparaat. Of nog praktischer wil je dat er wieltjes onder het apparaat zitten of juist niet.  Bepaal voor jezelf wat je belangrijk vind en maak eventueel een lijstje met punten waar de mobiele airco minimaal aan moet voldaan.
   • Ga je de mobiele airco bijvoorbeeld in de slaapkamer gebruiken dan kan het verstandig zijn om te letten op het geluidsniveau. Niets is onprettiger dan wakker liggen van het geluid van de airco.
   • Kijk altijd of er een raamafdichtingset wordt meegeleverd. Niets is vervelender dan dat de afvoerpijp naar buiten hangt en dat er dan via het open raam warme lucht naar binnen komt. Zit het er niet bij dan raden wij je aan om dit er apart bij te kopen.

Maak met behulp van deze 5 tips voor het kopen van een mobiele airco de juiste keuze voor de airco. En geniet optimaal van een heerlijk koele ruimte! Bekijk hier onze andere tips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven