Review Dyson V8 Absolute

Review Dyson V8 Absolute

Review Dyson V8 Absolute

Review Dyson V8 Absolute

Deze review gaat over de Dyson V8 Absolute. Mocht je overwegen om deze Dyson aan te schaffen, of twijfel je tussen de Dyson V8 en andere merken lees dan onze Review Dyson V8 absolute zeker verder. Wij gebruiken al jaren deze stofzuiger en kunnen daardoor wel de plus- en minpunten op een rijtje zetten voor je.

De stofzuigers van Dyson staan over het algemeen heel erg goed aangeschreven en geen onbekende meer op de markt van steelstofzuigers. De serie stofzuigers van Dyson zijn een handige steelstofzuiger, maar kunnen in een handomdraai omgebouwd worden tot een kruimeldief. Dat is al op zich prettig, want je hebt nu nog maar één stofzuiger in huis. Maar waar Dyson echt in uitblinkt is de zuigkracht. Zij hebben een systeem ontworpen dat echt aan de top van de markt behoort en dat je zeker versteld zal doen staan.

Zoals gezegd zullen we in dit artikel de de plus- en minpunten van de Dyson V8 Absolute met je doornemen. Hopelijk kun je na het lezen van dit artikel de juiste keuze maken of je de aanschaf van deze Dyson wilt doen of niet.

Voordelen

 • Lichtgewicht
 • Een uitstekende zuigkracht
 • Eenvoudig in gebruik
 • Snoerloos
 • Inclusief handige opzetstukken

 

Nadelen

 • De schakelaar moet constant worden ingedrukt
 • Duur in aanschaf
 • Korte batterijduur op de maximale stand
 • De muurbevestiging kan niet alle zes opzetstukken opbergen
 • Geluid

Voordelen Dyson V8 Absolute steelstofzuiger

Zuigkracht

De zuigkracht van de Dyson V8 is fenomenaal. Zeker als je net als ik een stofzuiger met zak had. Daar is de zuigkracht waardeloos van als je dat vergelijkt met die van de Dyson. Vanaf nu hoef je nooit meer meerdere keren één plek te zugigen voor een schoon resultaat. Je hebt nu veel minder tijd nodig voor die vervelende klus die stofzuigen toch eigenlijk wel is.

Wil je die super zuigkracht van je Dyson behouden vergeet dan niet om regelmatig het vuilreservoir te legen.

Kruimeldief en stofzuiger in één

Geen gedoe meer met 2 verschillende stofzuigers in huis. Je hebt aan de Dyson V8 een alleskunner. Deze steelstofzuiger is met één van de verschillende opzetstukken gemakkelijk te gebruiken als kruimeldief. De grote vloeroppervlakken zijn te doen, maar in een handomdraai kun je direct de banken en dergelijke uitzuigen. Zo kun je al het zuigwerk in één keer afronden.

Snoerloos

Net als zoveel mensen is het hebben van een draad aan je stofzuiger een irritatie, en anders ben ik wel de enige. Ik vind het bloed irritant als je even de stofzuiger nodig hebt je eerst dat snoer moet uitrollen, want anders rijdt je stofzuiger niet zo prettig. En als je dan bezig bent ik nogal eens ‘vast zit’ met het snoer achter meubels. Dit weerhoudt mij er vaak van om de stofzuiger te gebruiken.

Het niet hebben van een snoer vind ik een dikke plus en zo super handig. Even snel iets opzuigen doe ik nu sneller dan voorheen. Of je nu net als ik even snel de iets wil opzuigen of als je het hele huis wilt zuigen, het wordt allemaal gemakkelijker. Geen gedoe meer met stekkers opnieuw in het stopcontact te steken of er achter komen dat je snoer net tekort is. Deze bewegingsvrijheid is top!

Oplaadtijd

Bij een snoerloze stofzuiger is het ook wel handig dat je let op de oplaadtijd. Zeker als je de stofzuiger in huis hebt om regelmatig ‘even snel’ iets te zuigen, dan wil je niet wachten. Op zich gaat de batterij wel lang genoeg mee om een huis te zuigen en zul je in veel gevallen niet zo snel tegen het probleem van een lege accu aanlopen. Weet in ieder geval dat wanneer je met een lege accu zit, je binnen 5 uur weer volledig bent opgeladen en je weer verder kunt. In de tussentijd zul je vast wel iets vinden om te doen om de tijd door te komen…

Veel verschillende accessoires

Deze steelstofzuiger wordt geleverd met veel accessoires. Dit zijn zuigmonden die stuk voor stuk geschikt zijn voor verschillende ondergronden en doeleinden:

 • Parketborstel voor harde vloeren zoals marmer of parket.
 • Zuigmond met anti-klittechnologie voor zachte, tapijten en kleden.
 • Mini turboborstel voor het schoonmaken van meubels en dergelijke.
 • Kierenzuigmond voor de moeilijk bereikbare plekken.
 • 2-in-1 accessoire een meubelzuigmond met zachte borstel.

Nadelen Dyson V8 Absolute stofzuiger

Korte accuduur in Turbo stand

Er zit een turbo stand op deze Dyson V8, voor de momenten dat je net even iets meer zuigkracht nodig hebt. Dat is opzich wel handig, alleen het zorgt er wel voor dat de accuduur ineens een stuk minder lang is dan 40 minuten. WIl je op deze turbostand blijven zuigen zul je merken dat de accu met 7 minuten leeg is. Heb je veel en lang extra zuigkracht nodig dan is deze Dyson daar niet geschikt voor.

Geluid

Een nadeel is dat de Dyson V8 Absolute best wat geluid produceert vooral in combinatie met de roterende borstel opzetstukken op een harde vloer. Ik vond dat de Dyson veel meer geluid produceert dan mijn oude stofzuiger met een zak. Genoeg op te zeggen dat het een miskoop was? Totaal niet, het geluid hoort er een beetje bij en je went er aan.

Conclusie Review Dyson V8 Absolute

Zoek je een stofzuiger met veel zuigkracht en heb je ook een kruimeldief in huis die je veel gebruikt? Heb je, net als ik, ook altijd een gevecht met het snoer van de stofzuiger? Dan is deze Dyson V8 absoluut een aanrader, want je hebt nog maar één stofzuiger in huis nodig. De Dyson V8 is snoerloos en dus heerlijk flexibel in gebruik en ook voor de kleinere klussen geschikt te maken door de verschillende opzetstukken.

De Juiste Keuze helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Zo hebben wij veel tips die je kan gebruiken om de juiste keuze te kunnen maken. Lees hier onze Juiste Keuze tips. We helpen je niet alleen met onze tips maar proberen ook producten uit. Benieuwd naar onze reviews? Bekijk hier de Juiste Keuze reviews.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven