Hoe kun je koffiebonen het beste bewaren

Hoe kun je koffiebonen het beste bewaren?

Hoe kun je koffiebonen het beste bewaren?

Hoe kun je koffiebonen het beste bewaren?

Hoe kun je koffiebonen het beste bewaren? Een vraag die veel gesteld wordt en waar we met onderstaand bericht antwoord op zullen geven. Als je gebrande koffiebonen koopt dan staat er op de verpakking tot wanneer deze houdbaar zijn. Dit is wel alleen als de zak nog niet open is geweest. Eenmaal geopend en dan verliezen de koffiebonen snel hun smaak doordat ze aan de lucht worden blootgesteld.

Het is dus van belang op ze goed te bewaren. Het op de juiste manier bewaren van de koffiebonen zal ervoor zorgen dat de smaak van je koffie lekker blijft. Met onderstaande tips kun je langer genieten van je verse kopje koffie. Maar hoe bewaar je dan eigenlijk de koffiebonen op een juiste manier?

Tips voor het bewaren van koffiebonen

Als je de koffiebonen gaat bewaren wees je dan bewust van het volgende. Het is erg belangrijk dat je de bonen beschermt tegen lucht, vocht, warmte en andere geuren. Dus als je een opberger hebt gevonden dan moet dat hier wel aan voldoen.

1. Een luchtdichte verpakking

Lucht is de voornaamste boosdoener die er voor zorgt dat je favoriete koffieboon zijn smaak verliest. Zorg dus voor een blik of pot die goed afgesloten kan worden. Als de koffie in aanraking met zuurstof komt, start het verouderingsproces van de koffieboon en ga je dus smaak verliezen. Je moet zowel koffiebonen als gemalen koffie bewaren op een plek waar absoluut geen lucht of vocht bij kan. Dus zorg dat de bonen luchtdicht worden afgesloten.

2. Zorg dat de verpakking schoon is.

Als je kiest voor een blik, een weckpot of een bus, die je al eerder gebruikt hebt, zorg dan dat deze heel erg goed schoongemaakt is. De pot moet als nieuw zijn. De kleinste restjes geur of smaak zullen invloed hebben op de koffie.

3. Bewaar de koffie op de juiste plek.

Je kunt het beste de koffie bewaren op een koele en donkere plek.Warmte en (kunst)licht zijn ook weer factoren die een invloed hebben op de smaak van je koffie. Een dicht blik is een goede keuze, maar als je die op een plek zet waardoor die in direct zonlicht staat heeft het nog geen zin gehad. Zet je koffie dan weg in een keukenkastje of voorraadkast, waar geen van deze factoren aanwezig zijn.

4. Bewaar in de vriezer.

Verdeel je koffiebonen in kleine porties en bewaar deze in de vriezer. Doe de koffiebonen in luchtdichte zakjes zodat je steeds kleine hoeveelheden kunt gebruiken.
Je kunt koffiebonen namelijk heel goed invriezen. Let wel dat je ze na het ontdooien niet meer terug kunt invriezen.

Geen echte bewaartip, maar bedenk of je grote hoeveelheden koffie in keer wel moet kopen.  Het is misschien voordelig, maar als je uiteindelijk je koffiebonen te lang moet bewaren doet dat ze ook geen goed. Het is misschien handiger om kleinere hoeveelheden per keer te kopen. Zodat je minder of minder lang de koffie hoeft te bewaren.

Op zoek naar heerlijke koffie aanbiedingen?

Mocht je opzoek zijn naar heerlijke koffie(bonen) en een goede prijs. Bekijk hier de beste koffie aanbiedingen eens. Hier vind je alle soorten koffie tegen aantrekkelijke prijzen.

De Juiste Keuze helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Zo hebben wij veel tips die je kan gebruiken om de juiste keuze te kunnen maken. Lees hier onze Juiste Keuze tips. Hopelijk heb je iets gehad aan Hoe kun je koffiebonen het beste bewaren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven